verzorg info > voerGoudvissenvoer, wat moet een goudvis eten?

Een goudvis is een alleseter. Dit betekent dat een goudvis zowel plantaardig als voer dat gemaakt is van dieren / een dier is. Een goudvis kan het prima overleven met alleen vlokvoer, maar levend voer en variatie op het vlokvoer vinden ze heerlijk! Op deze pagina ziet u wat uw goudvis nou echt lekker vindt en hoe u uw goudvis nou kunt verwennen. Het is wel belangrijk dat u niet overvoert. Hierdoor zullen er meer algen komen, het water zal vies worden en nog meer vervelende dingen. Het beste kan er 2x per dag worden gevoerd in kleine hoeveelheden. Kijk of de vis alles op eet, zo niet, vis het voer dat overblijft na een paar minuten er uit met een netje.

Vlokvoer
Vlokvoer
Dit is eigenlijk het standaard visvoer. Bijna iedereen geeft zijn vis vlokvoer. Het is makkelijk, goedkoop en alles zit er in. Het voer is te koop in iedere dierenwinkel en vaak ook in supermarkten. Kies wel het goudvisvoer, dit heeft een speciale samenstelling voor goudvissen. Gebruik dit als bassis en vul de maaltijd aan met de volgende dingen:

Muggenlarven
Muggenlarven
Het eerste levende voer dat we bespreken. Dit is een verwennerij voor uw goudvis! U kunt ze kopen of uit een (gezonde) vijver scheppen. Let wel op bij het vangen van muggelarven uit een vijver: er kunnen allerlei vervelende beesten mee komen die uw goudvis(sen) ziek kunnen maken! Spoel de muggenlarven goed schoon met kraanwater en laat ze een dagje in kraanwater staan. U kunt ervoor kiezen om ze in te vriezen: de vervelende bacterieŽn zullen sterven of om ze levend te voeren: De vissen vinden dit wel lekkerder. Als u ervoor kiest om de insecten in te vriezen, kunt u ze na het invriezen laten ondooien in een bakje aquariumwater en ze daarna aan de vissen geven. Geef nooit teveel muggenlarven in een keer want anders komen er muggen uit!

Vlokreeftjes
Vlokreeftjes
Deze woorden meestal gedroogd verkocht. De vissen vinden ze erg lekker en een ander voordeel is dat vlokreeftjes goedkoop zijn!

Tubifex
Tubifexzeef
Tubifex zijn de kleine rode wormpjes, die in de meesten tuincentra en dierenwinkels wel te koop zijn. Tubifex wordt meestal levend verkocht. Hierboven ziet u een tubifexzeef (ookwel tubifex houder). Hierin wordt de tubifex in gedaan, zodat de rode wormpjes blijven leven en ze in kleine porties kunnen worden gevoerd. De vissen zullen hier ontzettend van smullen, dus voor de goudvissen is dit zeker aan te raden.

Watervlooien / Daphnia
Watervlooien
Dit is waarschijnlijk het meest verkochtte levend voer. De vissen zullen dit heerlijk vinden en daphnia is goed nog is goed voor het water! Watervlooien zijn in bijna alle sloten en vijvertjes te vinden. Watervlooien zijn kleine, bruinachtige beestjes, hierboven ziet u een enorm vergrootte watervlo.

Plantaardig voedsel
Fruitmand
Ja, je ziet het goed! Een fruitmand. Een goudvis kan ook prima groenten en fruit eten. Kook groente wel altijd en snij het altijd erg klein.

Dit en nog meer kunnen goudvissen eten:
- Paprika (rauw)
- Dopertjes (koken en de schil er af halen)
- Spinazie (rauw)
- Druiven (rauw)
- Komkommer (rauw)
- Appel (rauw)