goudvissenopvang > homeGoudvissen kopen

Welkom op de pagina 'Goudvissen kopen'. Hier kunt u lezen waar u op moet letten en waar u vissen kunt kopen.

De leefomstandigheden van de (goud)vissen.

De leefomstandigheden van (goud)vissen zijn erg belangrijk bij het kopen van een vis. De vissen moeten een schoon aquarium hebben, waar genoeg zwemruimte in is. Er moeten een aantal plantjes in staan en er moeten geen dode vissen bij liggen. Het beste kunt u ook nog even ruiken aan het water, het moet absoluut niet stinken!

Waar kopen?

De goudvissenopvang heeft ook vaak vissen over, dus zoekt u een vis, neem even contact op! Het is mogelijk om de vissen gratis te krijgen als u laat zien dat u het beste met ze voort heeft.
Als er geen vissen meer over zijn of als u te ver weg woont, kun u het beste naar een van de specialisten op het gebied van aquaria gaan. Bekijk een overzicht op Aquarium winkel overzicht. Eventueel kunt u ook kijken bij een dierenwinkel, maar deze hebben meestal minder verstand van de vissen. Natuurlijk zijn er ook veel (goud)vissen die een beter leven zoeken! Op Marktplaats staan vele (goud)vissen te koop die in te kleine aquaria of kommen (waarom slecht? Lees het hier) leven, u kunt ze een beter leven schenken!

Waar moet ik op letten?

Als u goudvissen of ander soort vissen koopt, is het het beste om op de volgende dingen te letten:
- Koop niet zomaar een dier, zorg eerst voor een aquarium/vijver die tenminste 3 weken heeft ingedraait en aan de minimum voorwaarden voldoet. - Is de (goud)vis kleiner of dunner dan de rest van de vissen? - Heeft de (goud)vis gehavende vinnen? - Zijn de schubben van de (goud)vis beschadigd? - Heeft de goudvis gezwellen? - Heeft de goudvis gezonde kleuren? - Zwemt de goudvis normaal?

Naar huis.

Als u een vis heeft aangeschaft, moet u hem natuurlijk veilig naar huis zien te brengen. Een vis wordt rustig als zijn omgeving donker is, dus dek de zak/emmer zo goed mogelijk af! Als u thuis bent, moet u de vissen eerst laten overwennen, als het goed is staat dit op het zakje, maar voor de zekerheid hier het (uitgebreid) stappenplan:

Stappenplan voor overwennen van nieuwe vissen.
Bron: Aquariumvissen winkel.