extra-img
Koop nooit een vissenkom!

Welkom!

Fijn dat u op deze website bent gekomen! Op deze website kunt u informatie vinden over de vissenkom. Kent u iemand die een vissenkom heeft of heeft u zelf een vissenkom? Vervangt u alstublieft de kom voor een aquarium of vijver die voldoet aan de minimum eisen van de vis! De vis er dan beter uit komen te zien en zal veel gezonder worden, voor meer informatie waarom de vissenkom slecht is, kijkt u alstublieft bij de pagina 'Waarom slecht?!'. Het helpt heel erg als u de petitie tekent:
 • Teken de petitie

 • U maakt het verschil!

  Wij hopen dat er genoeg petitie's ondertekend worden zodat er een verbod komt op de vissenkom. In Duitsland is er al een verbod op de vissenkom en in Nederland heeft de partij van de dieren (PVDD) ook al geprobeerd om de vissenkom te verbieden, maar helaas zonder succes. De vissenkom is nog steeds niet verboden, ook al geeft Verbruggen (minister van de landbouw) toe dat het absoluut niet goed is voor de vis.

  Veel gestelde vragen:

  • empty-img

   Een goudvis heeft toch maar een geheugen van 3 seconden, wat maakt het uit?

   Een goudvis heeft geen geheugen van 3 seconden, sterker nog: een geheugen van minimaal 3 maanden! Dit heeft wetenschappelijk onderzoek aangetoond.
  • empty-img

   Een goudvis vindt het toch niet erg om in zijn eentje te zijn?

   Dat vindt de goudvis zeker vervelend! Het zijn groepsdieren en verlangen, net zoals bij de mens, naar gezelschap van hun eigen soort! Een goudvis alleen voelt zich daarom niet goed/veilig!
  • empty-img

   Nog steeds een vraag?

   Ga naar de contact pagina en stel je vraag! Misschien komt hij wel hier tussen te staan!