extra-img
Koop nooit een vissenkom!

Hoezo slecht?!

Fijn dat u deze pagina heeft aangeklikt! Hieronder kunt u informatie vinden waarom een vissenkom niet goed voor een vis is.

Vissen hebben ruimte nodig om hun energie kwijt te kunnen, ze moeten ver kunnen zwemmen! Ook hebben vissen veel zuurstof nodig en vervuilen ze snel het water. De lichtinval bij een kom is heel slecht voor een vis, de vis ziet alles namelijk veel groter door de ronde vorm en wordt verblindt door het weerspiegelde licht. De vis zal ernstig vergroeien en hier uiteindelijk door doodgaan met veel pijn.
Koop geen vissenkom!
Kent u iemand die een vissenkom heeft? Vertel diegene wat hierboven is vermeldt is en verwijs hem naar deze site door (link: goudvissenopvang.nl/nee-vissenkom.html).
Kent u diegene niet goed genoeg? Of bent u bang dat diegene boos zal worden?
Print de volgende afbeelding uit en doe hem in de brievenbus van diegene met een vissenkom.
Klik hier om naar de afbeelding te gaan!

Veel voorkomende vissen met de minimale grootte van hun aquarium/vijver.

 • empty-img

  Goudvis

  Veel mensen denken dat een goudvis weinig ruimte nodig heeft, maar het tegendeel is waar. Een goudvis kan, als hij genoeg ruimte heeft, een halve meter lang worden. Hij moet genoeg ruimte hebben om te zwemmen en dan is het ook nog zo dat de goudvis heel veel vervuilt. Daarom wordt er een aquarium van minimaal 3 meter, maar groter = beter! Een vijver is zeer geschikt voor een goudvis, maar deze moet wel minimaal 80 cm diep zijn.
 • empty-img

  Sluierstaart

  De sluierstaart lijkt heel erg op de goudvis, maar de naam zegt het al: hij heeft veel sluiers. Sluierstaartgoudvissen zijn gevoeliger voor dingen zoals: temperatuurschommelingen, kou en ziektes. Een sluierstaart wordt over het algemeen wat kleiner maar heeft, net zoals de normale goudvis, een aquarium nodig van minimaal 1 meter, maar dan hebben ze wel weinig ruimte. Een aquarium van 1.20 voldoet al veel beter. De diepte van een vijver moet echt minimaal 1 meter zijn, maar ook dan kan het best mogelijk zijn dat een sluierstaart een koude winter niet overleefd...
 • empty-img

  Koi karper

  De koi karper is een vis die erg groot wordt en erg veel vervuild. Deze heeft een hele grote vijver nodig met vele filters. Deze hoort absoluut niet thuis in een kom, hij zal hier heel snel sterven terwijl een koi karper heel oud kan worden!